Fotocronică

Lansarea oficială a fondului de carte şi muzică românească la Biblioteca Municipală de la Limerick

La Biblioteca Municipală de la Limerick a avut loc, la 20 mai a.c., în prezenţa Ambasadorului României în Irlanda şi a Lordului Primar al oraşului Limerick, lansarea oficială a fondului de carte şi muzică românească.

Proiectul a constat în includerea în patrimoniul instituţiei municipale menţionate a unui fond de cărţi despre România, în limba engleză şi română, opere din literatura românească clasică şi contemporană şi CD-uri cu muzică clasică şi populară românească.

Lansarea a avut loc în cadrul unei manifestări culturale mai ample (A Celebration of Romanian Culture) care a cuprins o prezentare comparativă a istoriei României şi Irlandei, citirea (în limbile română şi engleză) a unor poezii de Mihai Eminescu, urmate de un recital al Cvartetului românesc Con Tempo, rezident în Irlanda.

Constituirea primului fond de carte românească în cadrul unei biblioteci municipale din Irlanda a fost posibilă urmare unei iniţiative comune cu Asociaţia Culturală şi de Afaceri Româno-Irlandeză (a doua organizaţie formală a românilor din Irlanda) şi Biblioteca Municipale din Limerick.

Evenimentul, care s-a derulat pe durata a peste 3 ore, s-a bucurat de succes la nivelul publicului larg, dar şi al autorităţilor locale, Lordul Primar al orasului Limerick participând la întreaga manifestare.

Ambasadorul Romanie la ceremonia de lansare

Data: 20.05.2013
Locaţie: Biblioteca Municipală de la Limerick
Ambasadorul Romanie la ceremonia de lansare

Ambasadorul Romaniei si Lordul Primar

Data: 20.05.2013
Locaţie: Biblioteca Municipală de la Limerick
Ambasadorul Romaniei si Lordul Primar

Ceremonia de lansare

Data: 20.05.2013
Locaţie: Biblioteca Municipală de la Limerick
Ceremonia de lansare

Anunț al Ambasadei României în Irlanda

01.08.2019

Ambasada Romaniei la Dublin informează cetățenii români din Irlanda interesați de procesele electorale…

Deschiderea posibilității de înregistrare a cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

28.07.2019

Ambasada României la Dublin informează că, în urma modificării cadrului juridic din România privind…

Intrevedere a ambasadorului Romaniei cu doamna Larisa Miculet, insarcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova (26 iulie 2019)

26.07.2019

Ambasadorul Romaniei la Dublin, doamna Manuela Breazu, a primit, la 26 iulie a.c., vizita la Ambasada a…