Fotocronică

Noaptea Literaturii Europene la Dublin

La 15 mai a.c., la Dublin, a avut loc a doua ediţie irlandeză a "Nopţii Literaturii Europene" ("European Literature Night"), eveniment la care au participat 12 state membre UE (Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, Spania, Polonia, Austria, România, Belgia, Olanda, Malta si Danemarca). Sub deviza "Cuvinte pe Stradă" ("Words on the Street"), timp de 3 ore, la interval de o jumatate de oră, texte literare contemporane reprezentative din literatura statelor participante au fost citite public concomitent de către personalităţi ale vieţii publice irlandeze în diferite locaţii din centrul turistic al Dublinului.

Participarea românească, deschisă de Ambasadorul României la Dublin, s-a bucurat de succes notabil la publicul larg, fiind în particular remarcată şi apreciată datorită unei combinaţii de succes între locaţia istorică deosebită aleasă (Royal College of Surgeons, care nu este în mod normal deschisă publicului larg) şi notorietatea şi popularitatea deosebită în Irlanda a personalităţii care a citit textul românesc, actorul Eamon Morrissey. Acesta a citit/interpretat un fragment din "Mici Schimbări de Atitudine", de Răzvan Petrescu

Ediţia de anul acesta a fost organizată şi în contextul deţinerii de către Irlanda a PRES UE, fapt ce a crescut vizibilitatea întregii manifestări.

Ambasadorul Romaniei la lansarea evenimentului

Data: 15.05.2013
Locaţie: Royal College of Surgeons
Ambasadorul Romaniei la lansarea evenimentului

Noaptea Literaturii Europene la Dublin

Data: 15.05.2013
Locaţie: Royal College of Surgeons
Noaptea Literaturii Europene la Dublin

Anunț al Ambasadei României în Irlanda

01.08.2019

Ambasada Romaniei la Dublin informează cetățenii români din Irlanda interesați de procesele electorale…

Deschiderea posibilității de înregistrare a cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

28.07.2019

Ambasada României la Dublin informează că, în urma modificării cadrului juridic din România privind…

Intrevedere a ambasadorului Romaniei cu doamna Larisa Miculet, insarcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova (26 iulie 2019)

26.07.2019

Ambasadorul Romaniei la Dublin, doamna Manuela Breazu, a primit, la 26 iulie a.c., vizita la Ambasada a…