Actualitatea ambasadei

Lansarea oficiala a “Ghidului romanilor nou-veniti in Irlanda”

Vineri, 24 ianuarie a.c., organizatia Comunitatea Romanilor din Irlanda (CRI) a lansat official “Ghidul romanilor nou-veniti in Irlanda”, proiect finantat de catre Departamentul de Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DPRRP).

Potrivit CRI, DPRRP a raspuns pozitiv cererii de finantare inaintata de organizatie in iunie 2013. Proiectul finantat se adreseaza romanilor care locuiesc in Irlanda sau care isi doresc sa devina rezidenti sau cetateni ai acestei tari si si-a propus sa vina in ajutorul acestora prin redactarea unui Ghid care sa raspunda intrebarilor uzuale.

Avand in vedere beneficiile aduse de o comunitate infomata si unita a romanilor din diaspora, CRI a lansat, cu ajutorul acestei finantari, portalul de stiri si ghidul Informatia IRL, accesabil la adresa www.informatia.ie. In prezent, Ghidul este disponibil in mediul online, distribuind informatii diverse si centralizand si promovand evenimente organizate de toate celelalte organizatii romanesti din Irlanda.

Actiunea s-a desfasurat la sediul CRI din Dublin, in prezenta d-lui. Dan Tudor, seful Sectiei Consulare a Ambasadei.

 

Anunț al Ambasadei României în Irlanda

01.08.2019

Ambasada Romaniei la Dublin informează cetățenii români din Irlanda interesați de procesele electorale…

Deschiderea posibilității de înregistrare a cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

28.07.2019

Ambasada României la Dublin informează că, în urma modificării cadrului juridic din România privind…

Intrevedere a ambasadorului Romaniei cu doamna Larisa Miculet, insarcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova (26 iulie 2019)

26.07.2019

Ambasadorul Romaniei la Dublin, doamna Manuela Breazu, a primit, la 26 iulie a.c., vizita la Ambasada a…