Actualitatea ambasadei

PROGRAMĂRI PENTRU SERVICIILE CONSULARE

Secția Consulară a Ambasadei României la Dublin anunță că, începând cu data de 13 MARTIE 2017, serviciile consulare vor putea fi efectuate numai în baza programărilor prealabile.

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Irlanda pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita majoritatea categoriile de servicii consulare de care au nevoie.

Serviciul consular poate fi obținut în doar trei pași:

1. Alegeți serviciul consular de care aveți nevoie și completați datele cerute.

2. În momentul în care cererea a fost verificată de către consulat că este completă și este validată, alegeți ziua și ora la care să vă prezentați la sediul consulatului.

3. Veți veni la sediul consulatului, în ziua și ora la care v-ați programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a vă prezenta la consulat fără a avea la dvs. toate documentele necesare.

Serviciul www.econsulat.ro este deja disponibil, iar începând cu 13 MARTIE 2017, Secția Consulară Dublin își va desfășura activitatea consulară numai în baza programărilor prealabile.

Urmăriţi pagina noastră de Facebook (Ambasada României în Irlanda)  pentru a afla cum să folosiţi www.econsulat.ro.

 

PROGRAMĂRILE pentru serviciile consulare sunt GRATUITE!

Vă sfătuim să nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Ambasada României la Dublin nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.

Având în vedere numărul ridicat al solicitărilor de servicii consulare,  accesul  va fi permis numai persoanelor care au programare (efectuată prin mijloacele puse la dispoziție de oficiile consulare), în baza unui act de identitate. Sunt exceptați minorii care însoțesc sau sunt însoțiți de adulţi.