Actualitatea ambasadei

Reuniune consultativă cu mediul asociativ privind pregătirea organizării secțiilor de votare din Irlanda la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 (24 iulie 2019)

La 24 iulie 2019, Ambasada României la Dublin a organizat o reuniune de consultare cu reprezentanții mediului asociativ și ai partidelor politice, precum și cu alți membri ai comunității privind pregătirea organizării secțiilor de votare din Irlanda la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Reuniunea s-a adăugat altor forme de dialog din ultima perioadă al misiunii cu reprezentanții comunității, pe același subiect.

Doamna Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda, a prezidat dezbaterea și a informat despre prevederile generale ale modificărilor cadrului legislativ referitor la organizarea alegerilor prezidențiale, cu accent asupra necesității înregistrării cetățenilor români din Irlanda pentru votul prin corespondență, respectiv pentru exercitarea dreptului de vot la o secție din străinătate. De asemenea, a făcut apel la diseminarea cât mai largă a acestor mesaje de către participanți în rândurile comunității române.

Dialogul în acest cadru a abordat teme cum ar fi evaluările preliminare asupra numărului și amplasării secțiilor de votare din Irlanda, necesitatea mobilizării energiilor comunitare pentru susținerea, inclusiv la nivelul resurselor umane pentru personalul birourilor secțiilor de votare, a organizării procesului electoral, precum și aspectele de comunicare și informare pe tema alegerilor.

Comunicat referitor la organizarea alegerilor prezidențiale în Irlanda

11.10.2019

În continuarea comunicatelor anterioare pe tema organizării alegerilor prezidențiale din luna noiembrie…

Participarea Ambasadorului României la un seminar de informare pe teme medicale pentru românii din Dublin (6 octombrie 2019)

08.10.2019

Doamna Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda, a participat, la 6 octombrie 2019, la un seminar de …

Participarea Ambasadorului României la ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Scurtmetraje și Muzică de la Dublin (4-6 octombrie 2019)

08.10.2019

In perioada 4-6 octombrie 2019, a avut loc, la Dublin, o nouă ediție a Festivalului Internațional de…