Actualitatea ambasadei

Reuniune consultativă cu mediul asociativ privind pregătirea organizării secțiilor de votare din Irlanda la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 (24 iulie 2019)

La 24 iulie 2019, Ambasada României la Dublin a organizat o reuniune de consultare cu reprezentanții mediului asociativ și ai partidelor politice, precum și cu alți membri ai comunității privind pregătirea organizării secțiilor de votare din Irlanda la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Reuniunea s-a adăugat altor forme de dialog din ultima perioadă al misiunii cu reprezentanții comunității, pe același subiect.

Doamna Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda, a prezidat dezbaterea și a informat despre prevederile generale ale modificărilor cadrului legislativ referitor la organizarea alegerilor prezidențiale, cu accent asupra necesității înregistrării cetățenilor români din Irlanda pentru votul prin corespondență, respectiv pentru exercitarea dreptului de vot la o secție din străinătate. De asemenea, a făcut apel la diseminarea cât mai largă a acestor mesaje de către participanți în rândurile comunității române.

Dialogul în acest cadru a abordat teme cum ar fi evaluările preliminare asupra numărului și amplasării secțiilor de votare din Irlanda, necesitatea mobilizării energiilor comunitare pentru susținerea, inclusiv la nivelul resurselor umane pentru personalul birourilor secțiilor de votare, a organizării procesului electoral, precum și aspectele de comunicare și informare pe tema alegerilor.

Anunț al Ambasadei României în Irlanda

01.08.2019

Ambasada Romaniei la Dublin informează cetățenii români din Irlanda interesați de procesele electorale…

Deschiderea posibilității de înregistrare a cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

28.07.2019

Ambasada României la Dublin informează că, în urma modificării cadrului juridic din România privind…

Intrevedere a ambasadorului Romaniei cu doamna Larisa Miculet, insarcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova (26 iulie 2019)

26.07.2019

Ambasadorul Romaniei la Dublin, doamna Manuela Breazu, a primit, la 26 iulie a.c., vizita la Ambasada a…