Actualitatea ambasadei

Participarea Teatrului românesc pentru copii ,,Teatrul din Podul Meu” în cadrul Festivalului ,,Balbriggan Grasshoppers” (17 august 2019)

În perioada 16-18 august 2019, la Balbriggan, a avut loc festivalul ,,Balbriggan Grasshoppers”, dedicat promovării teatrului pentru copii, în cadrul căruia a susținut spectacole și trupa Teatrului românesc ,,Teatrul din Podul Meu” (programul festivalului).

Spectacolul, intitulat ,,Pe nisip”, a fost susținut de Voicu Hetel (actor al Teatrului Ion Creangă, specializat în Programe de Educație Timpurie și creator al unor cunoscute spectacole dedicate bebelușilor și ,,toddlerilor”), împreună cu Lena Vitan, actor amator, bun cunoscător al psihologiei copiilor. Spectacolul a fost structurat în jurul poveștilor care se nasc într-o zi de joacă în nisip, în jurul obiectelor găsite pe o plajă, nu neapărat însorită. La final, copiii au avut parte de o experiență senzorială ,,nisipoasă”.

Din partea Ambasadei, dna Viceconsul a participat la unul dintre spectacolele susținute sâmbătă, 17 august 2019 și s-a întreținut cu cei doi actori, pe care i-a felicitat pentru interpretare.

 

Festivalul de la Balbriggan de Teatru pentru copii este la prima sa ediție și se dorește a fi organizat, în viitor, în fiecare an. În acest an, în afară de trupa din România, au mai participat trupe de teatru din Belgia, Croația și Lituania.

foto galerie

Vizita la Dublin a doamnei Lilla Boglarka Debelka, secretar de stat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (13 -15 septembrie 2019)

17.09.2019

https://dublin.mae.ro/node/1781 In perioada 13-15 septembrie 2019, doamna Lilla Boglarka Debelka, …

Lista documentelor în baza cărora cetățenii români își pot exercita dreptul de vot la alegerile prezidențiale noiembrie 2019

16.09.2019

Lista documentelor în baza cărora cetățenii români își pot exercita dreptul de vot la alegerile…

Participarea Teatrului românesc pentru copii ,,Teatrul din Podul Meu” în cadrul Festivalului ,,Balbriggan Grasshoppers” (17 august 2019)

17.08.2019

În perioada 16-18 august 2019, la Balbriggan, a avut loc festivalul ,,Balbriggan Grasshoppers”,…