Actualitatea ambasadei

Întrevederea Ambasadorului României cu Lordul Primar al orașului Dublin (29 octombrie 2019)

La 29 octombrie 2019, doamna Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda, a avut o întrevedere, la ”Mansion House”, cu domnul Paul McAuliffe, noul Lord Primar al orașului Dublin.

În cadrul discuției, au fost abordate o serie de subiecte de interes comun referitoare la colaborarea bilaterală, relațiile Ambasadei cu autoritățile locale, precum și aspecte privind comunitatea românească din Dublin.

Au fost evidențiate, de ambele părți, importanța apartenenței României și Irlandei la Uniunea Europeană și dimensiunea pe care ”familia europeană” o adaugă relațiilor bilaterale.

Ambasadorul României s-a referit pe larg la importanța comunității române din zona Dublin, arătând că românii din Irlanda reprezintă cea de-a doua comunitate ca mărime, care are ritmul cel mai rapid de creștere. A subliniat că membrii comunității române aduc o contribuție relevantă, recunoscută ca atare, la societatea irlandeză.

Lordul Primar a menționat numărul mare de români din circumscripția pe care o reprezintă (în special în zona Fingal) și gradul ridicat de implicare a acestora în viața comunității.

 

Informații suplimentare

 

Domnul consilier Paul McAuliffe a fost ales Lord Primar al orașului la reuniunea anuală a ”Dublin City Council” din 7 iunie 2019. A fost ales pentru prima dată în cadrul ”Dublin City Council” în 2009, reprezentând Finglas, Glasnevin, Ballymun și Santry și a fost reales în 2014 și în 2019. Este membru al partidului Fianna Fail, fiind primul Lord Primar al partidului în ultimul deceniu.