Anunţuri

Publicarea procedurii de acordare a Patronajului Președinției române a UE

Ambasada României la Dublin are plăcerea de a informa că Ministerul Afacerilor Externe a lansat procedura operațională privind cooperarea cu parteneri asociativi în promovarea unor subiecte de interes în perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Procedura stabilește modalitatea și condițiile de acordare, de către Ministerul Afacerilor Externe, a Patronajului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, respectiv a statutului de eveniment Partener al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Conform procedurii operaționale, printre entitățile eligibile pentru obținerea statutului menționat se numără și organizațiile comunității române din afara granițelor țării.

Detalii referitoare la procedura operațională privind cooperarea cu parteneri asociativi în promovarea unor subiecte de interes în perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, precum și formularele necesare sunt disponibile pe site-ul pregătirii Președinției române a UE, la http://www.romania2019.eu/patronaj/.