Prima pagină

Program

Adresa: 26 Waterloo Road, Ballsbridge, Dublin 4

Telefon: 00353-1-66.81.150 
Fax: 00353-1-668.17.61
E-mail: contact@informatiiconsulare.ro

 

Rugam sa ne comunicati in solicitare, care este orasul/provincia/statul dumneavoastra de rezidenta pentru a va oferi informatiile consulare in functie de zona geografica.

 

Pentru programări paşapoarte: programari@eircom.net  

 

În solicitarea de programare se vor transmite: numele complet; un număr de telefon de contact; informații cu privire la domiciliul înscris în pașaportul precedent și la valabilitatea cărții de identitate. 

 

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL (preluare cereri, acte și documente, eliberare acte, asistență la ghișeul consular)

LUNI, JOI, VINERI : 9.30 -12.30, respectiv 13.30 - 16.00

MARȚI, MIERCURI : 12.30 -18.30

 

 

NU se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale române şi irlandeze (bank holidays).

Sărbatorile legale române sunt : 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august - Sfânta Marie Mare, 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 decembrie - Ziua Naţională, prima şi a doua zi de Crăciun.

 

Pentru urgenţe telefonaţi la:  +353 864684351

Precizăm că în categoria urgenţelor sunt incluse următoarele situaţii:
- arestări
- accidente cu victime
- dispariţii 
- decese
- situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar
- calamităţi naturale.

ATENŢIE: LA NUMĂRUL DE TELEFON PENTRU URGENŢE NU SE FAC PROGRAMĂRI ŞI NU SE FURNIZEAZĂ INFORMAŢII CONSULARE.

 

IMPORTANT!

Cererile pentru paşapoarte electronice şi temporare se depun DOAR cu programare, obtinută si confirmată prin e-mail.

În solicitarea de programare se vor preciza numele şi prenumele, regiunea în care sunteţi rezident/rezidentă şi un număr de telefon de contact.

 

 

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI REZIDENŢI ÎN  IRLANDA

Vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe iniţiază un proiect de constituire a unei baze de date cu românii aflaţi pe teritoriul Republicii Irlanda.

Scopul iniţiativei este de a menţine legătura cu cetăţenii români, de a transmite informări de interes general privind activitatea Ambasadei României pe spaţiul irlandez.

Printre altele, spre exemplu,  în caz de accident sau deces, Ambasada României va putea intra în legătură cu rudele cetăţenilor români pentru a oferi informaţii cu privire la întâmplarea nefericită.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei României pentru a completa formularul aferent.

Comunicat

Avand ca obiectiv central imbunatatirea serviciilor consulare, Ambasada Romaniei la Dublin anunta demararea unui proiect de intalniri  trimestriale cu membrii comunitatii romanilor din Irlanda pe teme generale de natura consulara,   

 Astfel, prima intalnire va avea loc joi,  3 martie 2016, intre orele 17.00 si 19.00, la sediul  Ambasadei din 26 Waterloo Road, Dublin 4. La aceasta intalnire sunt invitati sa participe toti cei interesati din comunitatea romana .

Vor fi abordate teme de actualitate privind serviciile consulare, masuri implementate de MAE in acest domeniuin ultima perioada, precum si proiecte de viitor. Scopul întalnirii va fi, de asemenea, acela de a prelua opiniile celor prezenti, acestia avand ocazia sa si adreseze intrebari pe teme de interes personalului consular al Ambasadei.  

 Pentru inscriere, va rugam sa contactati Ambasada la adresa de e-mail ro_consulate@eircom.net, precizand numele, prenumele, grupul /organizatia (daca e cazul), date de contact (e-mail, telefon). Ulterior, Ambasada va transmite confirmarea participarii. Numarul de locuri este limitat (din ratiuni de spatiu), astfel ca participarea se va face strict in ordinea inscrierii.

 

 

Transparenţă decizională - Ordin al ministrului afacerilor externe prin care se stabilesc documentele care atestă reședința în străinătate in vederea votării la alegerile din 2016 pentru Parlamentul României

12.02.2016

Vă aducem la cunoștință că, în pregătirea alegerilor parlamentare ce vor fi organizate în anul 2016, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea…

Prezentarea filmului românesc „De ce eu ?”

09.02.2016

Prezentarea filmului românesc „De ce eu ?” la ediția din 2016 a Festivalului Internațional de Film de la Dublin (22 februarie 2016), cu sprijinul Institutului …

Comunicat

04.02.2016

Avand ca obiectiv central imbunatatirea serviciilor consulare, Ambasada Romaniei la Dublin anunta demararea unui proiect de intalniri trimestriale cu membrii comunitatii …